Interjero tendencijos ir mados 2024 metais

Kiekvieni metai ir naujas sezonas į namų interjero pasaulį atneša įvairiausių tendencijų. Tačiau, kaip nepasimesti ir teisingai pasirinkti, kad minkšti kampai, spintos ar žurnaliniai staliukai stiliumi įkvėptų jūsų jaukius namus ir neatsibostų bėgant metams? Pateikiame keletą pagrindinių 2024 metų interjero ir svetainės baldų tendencijų, kurios mūsų nuomone yra saugus pasirinkimas namų aurai piešti!

Madingiausios žemės tonų spalvos

Kaip ir praėjusiais metais, šiemet taip pat išlieka populiarūs žemės tonai. Konkrečiai turime omenyje - pilką, samaninę, o ypatingai - rudą ir rausvą spalvas. Remiantis VOGUE įžvalgomis, pastarosios dvi spalvos intensyviai varijuos ne tik namų sienose, o ir dekore bei svetainės minkštų baldų pasirinkimuose. Tad, rudos spalvos dideli minkšti kampai ar žalsvos sofos lovos - idealus pasirinkimas siekiant į namus įtraukti šių metų spalvų tendencijas ir džiaugtis interjero įvaizdžiu ilgą laiką. Kalbant apie drabužines ir spintas - pilka, ruda ir samaninė spalvos taip pat išliks stilingos ir praktiškos. 

Visgi, jei žemės tonų spalvos jums ne prie širdies... Atsiminkite, jog svetainės spalvų paletė daro didelę įtaką bendram interjero įspūdžiui. Nuo šios nerašytos taisyklės turi neatsilikti ir minkšti kampai, miegamosios sofos lovos bei pufai ar foteliai. Norėdami sukurti harmoniją, pasirinkite spalvas, kurios tarpusavyje derėtų. Pavyzdžiui, šiltos ir ramios spalvos minkšti svetainės kampai, šviesiai pilki, švelniai mėlyni ar žalsvi, gali sukurti raminančią atmosferą. Na, o jei norite svetainę papuošti savotiškai ekstravagantiška detale - ryškesnių spalvų sofos lovos su miegojimo funkcija ar įdomiais raštais marginti pufai daiktadėžės bei miegami foteliai yra idealus pasirinkimas, kuris pagyvins jūsų harmoningą erdvę.
sofos lovos internetu

Ar lenktos formos vis dar bus populiaru?

Nors žengus į naujus metus kaikurie interjero ekspertai lenktų formų baldams pranašauja atsisveikinimą, išlieka nuomonė, jog tokio dizaino stilingi baldai vis dar išliks populiarūs 2024 metais. Sofos lovos ar minkšti kampai, puošti lenktais porankiais, atlošais ar tiesiog įdomiomis išlenktomis, kiek apvalesnėmis formomis ir toliau laiko tvirtas pozicijas interjero tendencijose. Tokie svetainės minkšti baldai į namus atneša ne tik stilių, bet ir neapsakomą jaukumą ir lengvumą. Dažnu atveju tokio dizaino minkštas kampas leis atsipalaiduoti ir pajusti kuo tikriausią komfortą. Visgi, žvelgiant į baldo ilgalaikiškumo pusę ir nusidevėjimo galimybę, vertėtų rinktis kiek patvaresnes medžiagas - liną, velvetą, medžiaginius audinius.

miegamosios sofos lovos

Medis ir taurieji metalai

Natūralios, gamtoje aptinkamos medžiagos vis dar lieka svarbios namų interjeruose. Pavyzdžiui, namuose dominuojant minimalistinio interjero detalėms - spintos, pagamintos iš medžio, idealiai pagyvins erdvės aurą ir suteiks gaivumo pliūpsnį. Kokybiški minkšti kampai ar sofos lovos, puoštos aukso ar geležies imitacijos kojelėmis, taps stilinga ir patrauklia poilsiui vieta bei papildys interjerą, pridės jam puošnumo ir žavumo.

korpusiniai baldai

Sugrįžimas į 70-uosius

Anot žurnalo Homes&Gardens specialistų įžvalgų, sugrįžimas į 70-uosius ir prisminimai taps svarbiu aspektu, kuriant ir siekiant paįvairinti jau turimą namų interjerą. Šiuo atveju erdvėse pradės žydėti ryškiausių spalvų baldai, o rustic interjero stilius tiesiog įgaus dar didesnį pagreitį. Sugrįžimas į 70-uosius primins kokia energijos ir naujovių pilna buvo ši dekada. Šiais ekstravagantiškais ir linksmais karoliais puošti namus norėsis, net pačiam to nežinant!

svetaines minksti baldai

Kokie baldų stiliai madingiausi šiais metais?

Modernus minimalizmas

Minimalistinis interjeras taip populiarėja, kad net ir ateityje žmonės bus lyg labiau apsėsti minimalistinių ir tvarių erdvių savo namuose. Įvedus į šį stilių modernizaciją, jis tampa puikiu mados ir taupumo deriniu. Neutralios spalvos ir švarios linijos yra tai, į ką šis stilius labiausiai orientuojasi svetainės baldų dizaine. Prabangūs svetainės baldai, pavyzdžiui, miegamosios sofos, yra vienas iš pagrindinių tokio stiliaus elementų. Kambaryje dominuoja neutralių spalvų, pavyzdžiui, baltos, pilkos ir smėlio spalvos minkštų baldų paletės. Investavę į minimalistines sofas ar korpusinius baldus pagerinsite savo gyvenamųjų erdvių vizualinę išvaizdą.

„Rustic“ stilius

Išskirtinis interjero dizaino stilius, kuriame yra madingi unikalių formų, bohemiški minkšti baldai, puošti „rustic“ atributais ir įdomiais atspalviais. Jei mėgstate estetinį grožį, šis interjero stilius skirtas jums. Įmantrūs, bet ilgalaikėje perspektyvoje neįpareigojantys ir nesenstantys minkšti svetainės baldai suteikia namams šiuolaikinio dizaino akcentą. Tokios interjero detalės gali būti jaukumo pridedantys nedideli kilimai, mediniai korpusiniai baldai, subtilūs pastatomi šviestuvai ar pakabinami šviestuvai, bohemiški dideli minkšti kampai ar kaip tik nedidukės miegamosios sofos lovos. Dažnu atveju šis interjero stilius ir jį supanti interjero detalių visuma yra seno ir naujo derinys, kuris sukuria unikalų grožį ir nesensta tendencijų sūkuryje.

Skandinaviškas stilius

Panašus į modernų minimalizmą, bet kiek paprastesnis ir funkcionalesnis yra skandinaviškas interjero stilius. Šiame svetainės baldų dizaine daugiausia dėmesio skiriama natūralioms medžiagoms ir patogumui nei bet kam kitam. Skandinaviško stiliaus pavyzdys - buko, šviesaus medžio baldai ir grindys. Dažnu atveju labai populiarūs būna kokybiški minkšti kampai, puošti šviesia spalvų palete ir medinėmis kojelėmis bei apvalių formų sofos lovos. Šį stilių įkvėpė Vakarų Europos šalys, todėl kambaryje sukuriamas lengvumo pojūtis. Bukos formos korpusiniai baldai - komodos su stalčiais, spintos varstomomis durimis ar maži žurnaliniai staliukai - juos galima pamatyti naujai projektuojamuose butuose. Skandinaviškas stilius laikomas unikaliu dėl savo paprastumo ir lengvumo.

comfi baldai internetu minksti baldai sofa lova bombey

Bohemiškas stilius

Primenantis lengvą „rustic“ interjero stilių, bet išsiskiriantis unikalumu. Bohemiškas interjero stilius - tekstūrų ir raštų mišinys. Šiame stiliuje daugiausia dėmesio skiriama meninei išraiškai naudojant organinius ir natūralius elementus. Bohemiškame interjere minkšti kampai su miegama funkcija ar sofos lovos dažniausiai puošti įvairiausiais raštais ir tokiais akcentais, kaip medis ar net akmuo! Čia minkšti svetainės baldai tampa ne tik funkcionalūs, bet ir suteikia gyvenamajam kambariui saviraiškos pojūtį. Ryškių spalvų dideli minkšti kampai, pasižymi nerūpestingumu ir unikalumu. Toks eklektiškas derinys suteikia kambariui savotišką vintažinį atspalvį.

Tikimės, jog keletos 2024 metų interjero tendencijų pristatymas padės jums apsispręsti besirenkant savo naujus baldus. Visgi, tekste pateikta informacija yra mūsų nuomonė, besiremianti profesionaliais šaltiniais, tad žingeidiems ir norintiems susipažinti su tendencijomis labiau - siūlome pavartyti interjero dizaino žurnalus ar knygas.


Dienos pasiūlymas

Fotelis King

€269

Dienos pasiūlymas

Sofa-lova Kavola

€799

Dienos pasiūlymas

Spinta Evora

€699

€599

Dienos pasiūlymas

Žurnalinis staliukas Bali

€299

Dienos pasiūlymas

Sofa-lova Cali

€599

€549

Dienos pasiūlymas

Fotelis King

€269

Dienos pasiūlymas

Sofa-lova Kavola

€799

Dienos pasiūlymas

Spinta Evora

€699

€599

Dienos pasiūlymas

Žurnalinis staliukas Bali

€299

Dienos pasiūlymas

Sofa-lova Cali

€599

€549