Kiek kainuoja virtuvės baldai?

Baldai, kurie suteikia funkcionalumą ir formuoja erdvės vaizdą bei atmosferą,  yra neatsiejama kiekvienos virtuvės dalis. Nuo modernių ir minimalistinių iki klasikinių ir elegantiškų - virtuvės baldų dizainas gali atspindėti individualų skonį bei stilių. Tačiau svarbu ne tik stilius, bet ir kaina. Virtuvės baldų kaina gali labai skirtis, priklausomai nuo jų dizaino, medžiagų ir gamintojo. Paprastai, pradinė virtuvės baldų kaina Lietuvos rinkoje gali prasidėti nuo 500 eurų ir siekti net kelis tūkstančius eurų už komplektą. Pigiausi variantai gali būti pagaminti iš pigesnių medžiagų arba būti masinės gamybos, standartinių dizainų. Tuo tarpu brangesni virtuvės baldai gali būti išskirtinio dizaino, pagaminti iš aukštos kokybės medžiagų, prabangios apdailos ir individualaus dizaino.

Nuo ko priklauso virtuvės komplekto kaina?

„Kiek kainuoja virtuvės baldų komplektas?“ - mintis, kuri, greičiausiai, bent kartą gyvenime iškyla kiekvienam. Virtuvės baldų komplekto kaina priklauso nuo įvairių veiksnių, kurie gali labai varijuoti priklausomai nuo individualių poreikių, skonio ir finansinių galimybių. Virtuvės baldų kaina Lietuvos rinkoje svyruoja nuo 500 eurų iki kelių tūkstančių eurų. Štai keletas veiksnių, darančių įtaką bendrai virtuvės baldų komplektų kainai:

Dydis ir sudėtis. Virtuvės komplekto dydis ir sudėtis gali turėti didesnį ar mažesnį poveikį jo kainai. Komplektai, kuriuose yra daugiau elementų, tokių kaip spintelės, stalčiai, stalviršiai ir kt., gali būti brangesni nei mažesni komplektai. Svarbu paminėti ir tai, jog mažos virtuvės baldų kaina gali būti kur kas mažesnė nei didesnės virtuvės.

Medžiagos. Virtuvės baldai gali būti pagaminti iš įvairių medžiagų, tokių kaip medis, MDF medžio plokštės, marmuras, plastikas, metalas ir kt. Aukštos kokybės ir prabangesnės medžiagos gali padidinti komplekto kainą, tuo tarpu pigesnės medžiagos gali ją sumažinti. Mediniai ir marmuriniai virtuvės komplektai paprastai kainuoja daugiau - nuo 1500 eurų iki 5000 eurų.

Dizainas ir stilius. Unikalūs ar išskirtiniai dizainai gali padidinti virtuvės komplekto kainą. Ypač prabangūs arba išskirtiniai dizainai, kurie yra pagaminti individualiai arba su aukštesniu dėmesiu detalėms, gali kainuoti daugiau. Pavyzdžiui, klasikiniai virtuvės baldai gali kainuoti nuo 1000 iki 3000 eurų, o modernūs virtuvės baldai nuo 1200 eurų iki 4000 eurų.

Gamintojas ir prekės ženklas. Prekės ženklas ir gamintojas taip pat gali turėti įtakos komplekto kainai. Gerai žinomi ir prestižiniai prekės ženklai gali turėti aukštesnes kainas dėl savo reputacijos ir kokybės standartų.

Funkcionalumas. Kaina taip pat gali priklausyti nuo papildomo funkcionalumo, tokio kaip spintelės su ištraukiamais stalčiais, tylaus uždarymo mechanizmai, įmontuoti šviestuvai arba stiklinės lentynos. Papildomi funkcionalumai gali pagerinti virtuvės funkcionalumą, tačiau taip pat gali ir padidinti komplekto kainą.

virtuves baldai

Kokia virtuvės baldų pagal užsakymą kaina?

Pagal užsakymą pagaminti virtuvės baldai gali būti puiki investicija, leidžianti sukurti unikalią ir labiau asmenišką virtuvės erdvę, kuri atitiktų visus jūsų poreikius ir skonį. Tačiau iškilus klausimui, kiek kainuoja virtuvės baldų gamyba? - reikia suprasti, jog  kaina, kurią mokėsite gali labai skirtis priklausomai nuo įvairių veiksnių. Štai keli pagrindiniai veiksniai, kurie gali turėti įtakos pagal užsakymą pagamintų virtuvės baldų kainai:

  • Pagal užsakymą gaminami virtuvės baldai gali būti sukurti pagal individualius jūsų namų arba virtuvės matmenis ir poreikius. Kuo didesnis arba sudėtingesnis virtuvės komplekto dydis ir sudėtis, tuo daugiau laiko ir darbo reikės investuoti, kas gali atsispindėti kainoje. Virtuvės baldų kaina už metrą Lietuvos rinkoje svyruoja nuo 500 iki 1000 eurų.
  • Pasirinktos medžiagos taip pat gali turėti didelės įtakos kainai. Aukštos kokybės, brangios medžiagos, pavyzdžiui, egzotiški medžiai, natūralus akmuo, marmuras, stiklas ar metalas, gali padidinti kainą, o tuo tarpu pigesnės medžiagos - sumažinti išlaidas.
  • Individualiai pagaminti virtuvės baldai gali būti sukurti pagal jūsų unikalią dizaino viziją ir norus. Sudėtingi dizaino elementai, įmontuotos šviesos, specialios rankenos ar išskirtiniai apdailos elementai gali padidinti kainą, nes jie reikalauja specialaus dėmesio ir rankų darbo.
  • Sudėtingesni arba unikalūs dizainai gali reikalauti daugiau laiko ir specialistų darbo, kas gali padidinti kainą.
  • Virtuvės baldai pagal užsakymą kaina priklauso ir nuo papildomų funkcionalumų. 

Skirtingų virtuvės baldų kainos

Virtuvės baldų kaina gali skirtis ir nuo produkto tipo. Svarbu atsiminti, jog virtuvės baldų skaičiuoklė tiksliai nenurodys kiek gali kainuoti tam tikri baldai. Tad, vertėtų pasidomėti ir pereiti baldų salonus ir parduotuves, kuriose virtuvės baldai yra parduodami. Visgi atsižvelgiant į Lietuvos rinkoje vyraujančias virtuvės baldų kainas galima teigti, jog valgomojo stalas gali kainuoti nuo 200 iki 1500 eurų, valgomojo kėdės gali kainuoti nuo 30 iki 500 eurų už kėdę, virtuvinės spintelės - nuo 100 iki 800 eurų, stalviršiai nuo 600 iki 2000 eurų. Aptariant įmontuojamos technikos kainas - oro ventiliatoriaus kaina svyruoja nuo 300 iki 1000 eurų, o įmontuojamos orkaitės nuo 400 iki 1500 eurų.

Valgomojo stalo kaina

Valgomojo stalo kaina gali labai skirtis priklausomai nuo įvairių veiksnių, kurie gali turėti įtakos jo kainai. Štai keletas veiksnių, kurie gali paveikti valgomojo stalo kainą:

Medžiagos. Valgomieji stalai gali kainuoti skirtingai, priklausomai nuo medžiagos, iš kurios jie pagaminti. 

Dydis ir dizainas. Didelis, sudėtingas dizainas ir unikalios formos, gali padidinti valgomojo stalo kainą. Paprasti ir standartiniai dizainai gali būti pigesni.

Gamintojas ar prekės ženklas. Prestižiniai prekės ženklai arba specializuoti baldų gamintojai gali turėti aukštesnes kainas.

Funkcionalumas. Prasiplatinantys valgomojo stalai arba stalai „transformeriai“ gali kainuoti brangiau nei paprasti, klasikiniai variantai.

Pavyzdžiui, paprastas medžio valgomojo stalo komplektas gali kainuoti nuo 100 iki 500 eurų. Valgomojo stalo komplektas pagamintas iš brangesnių medžiagų, geresnio dizaino ar funkcionalumo gali kainuoti nuo 500 iki kelių tūkstančių eurų. Svarbu atsižvelgti į visus šiuos veiksnius renkantis valgomojo stalo variantą, kuris atitiktų jūsų poreikius ir biudžetą. 

Valgomojo kėdžių kaina

Valgomojo kėdžių kaina gali skirtis priklausomai nuo įvairių veiksnių, įskaitant medžiagą, dizainą, gamintoją ir funkcionalumą. Medinių kėdžių kaina gali prasidėti nuo 50 eurų už paprastą ir standartinį dizainą. Brangesnių ar išskirtinių kėdžių, su reguliuojamu aukščiu,  kaina gali siekti net kelis šimtus ar tūkstančius eurų. Renkantis valgomojo kėdes, svarbu atsižvelgti į individualius poreikius, skonį ir biudžetą.

virtuves baldai pagal uzsakyma kaina

Virtuvinių spintelių kaina

Virtuvinių spintelių kaina gali priklausyti nuo jų dydžio, medžiagų, dizaino, gamintojo ir papildomo funkcionalumo. Mažos ir paprastos virtuvinės spintelės gali kainuoti nuo 200 iki 500 eurų, tuo tarpu didesnės, prabangesnės arba specializuotos spintelės, su tylaus uždarymo funkcija, gali kainuoti nuo 600 iki kelių tūkstančių eurų. 

Virtuvinio stalviršio kaina

Virtuvinio stalviršio kaina gali skirtis priklausomai nuo pagaminimo medžiagos, dydžio, storio, apdailos ir gamintojo. Paprasti ir pigesni stalviršiai, pagaminti iš laminato ar melamino plokščių, gali kainuoti nuo 50 iki 150 eurų už kvadratinį metrą. Tuo tarpu, stalviršiai iš natūralaus medžio, granito arba kietojo akmens gali kainuoti daugiau, pavyzdžiui, nuo 500 iki 4000 eurų. Kaina taip pat gali priklausyti nuo specialių funkcijų ar apdailos detalių, tokių kaip įmontuoti šviestuvai ar specialūs krašto užlenkimai. Renkantis virtuvinį stalviršį svarbu atsižvelgti į savo poreikius, estetinius poreikius ir biudžetą.

Virtuvinio oro ventiliatoriaus kaina

Virtuvinio oro ventiliatoriaus kaina gali skirtis priklausomai nuo kelių veiksnių. Šie veiksniai apima ventiliatoriaus dydį, galios stiprumą, montavimo būdą ir gamintoją. Mažesnių ventiliatorių kaina gali prasidėti nuo 150 iki 300 eurų. Didesni, galingesni modeliai su įmontuotomis funkcijomis, tokiomis kaip apšvietimas ar automatinis įsijungimas, gali kainuoti nuo 400 iki 2000 eurų. Kaina taip pat gali skirtis priklausomai nuo montavimo darbų sudėtingumo ir poreikio naudoti papildomas priemones. Renkantis virtuvinį oro ventiliatorių, svarbu atsižvelgti į savo poreikius, erdvės dydį ir biudžetą.

Virtuvinės įmontuojamos orkaitės kainos

Virtuvinės įmontuojamos orkaitės kaina gali labai skirtis priklausomai nuo prekės ženklo, medžiagos, dizaino, funkcionalumo ir papildomų specifikacijų. Orkaitės kainos gali prasidėti nuo 300 iki 600 eurų už paprastą, standartinį modelį. Tačiau, brangesnių, aukštos kokybės ir išskirtinių funkcijų orkaitės kaina gali siekti net kelis šimtus ar tūkstančius eurų. Nėra naujiena, jog gerai žinomi ir prestižiniai prekės ženklai gali taikyti aukštesnes kainas dėl savo reputacijos ir technologinių inovacijų. Be to, medžiagos, iš kurių pagamintos orkaitės, gali paveikti jų kainą. Pavyzdžiui, orkaitės su nerūdijančio plieno apdaila ar stikliniu priekiniu skydu gali būti brangesnės nei paprastos metalinės ar plastikinės orkaitės. Kitas svarbus faktorius yra orkaitės funkcionalumas ir papildomi priedai. Orkaitės su išmaniuoju valdymo ekranu, garo valymo funkcija arba integruotu garų kondensatoriumi gali turėti didesnę kainą nei paprastesni modeliai.

virtuves baldu gamybos kaina

Virtuvinių baldų montavimo kaina

Virtuvinių baldų montavimo kaina gali skirtis priklausomai nuo baldų montavimo sudėtingumo, kiekio, dydžio, montavimo vietos pasiekiamumo, gyvenamosios vietos ir montavimo paslaugų teikėjo. Profesionalus virtuvės baldų montavimas gali apimti įvairias paslaugas, įskaitant baldų surinkimą, įrengimą ir reguliavimą. Kaina gali būti nustatoma už valandą darbo, už darbo apimtį arba už atliktą darbą, priklausomai nuo paslaugų teikėjo politikos.

Vyraujančios montavimo kainos gali svyruoti nuo 20 iki 50 eurų už valandą, priklausomai nuo gyvenamosios vietos ir paslaugų teikėjo patirties bei reputacijos. Vidutinė virtuvės baldų montavimo kaina gali būti apie 200-500 eurų, bet tai gali skirtis priklausomai nuo montuojamų baldų skaičiaus ir sudėtingumo. Svarbu atsižvelgti, kad kainai poveikį gali daryti ir papildomos paslaugos, tokios kaip baldų surinkimas ir pristatymas. Taip pat kainos gali svyruoti atsižvelgiant į specialius reikalavimus, pavyzdžiui, jei reikalinga elektros ar vandens instaliacija.

Renkantis montavimo paslaugų teikėją, svarbu atsižvelgti ne tik į kainą, bet ir į specialistų patirtį, reputaciją ir teikiamas garantijas. Profesionalus montavimas užtikrins, kad jūsų virtuvės baldai bus tinkamai sumontuoti ir tarnaus ilgą laiką be problemų.

Kokią įtaką virtuvinio komplekto kainai turi dizainas ir gamybos kokybė?

Dizainas ir gamybos kokybė daro didelę įtaką virtuvinio komplekto kainai. Aukščiausios kokybės medžiagos, meistriškumas ir naujoviškos dizaino savybės gali lemti didesnes virtuvinių komplektų kainas dėl kelių svarbių veiksnių. Pirmiausia, naudojamos medžiagos turi įtakos komplekto kainai. Aukštos kokybės medžiagos, tokios kaip natūralus medis, granitas ar nerūdijantis plienas, gali būti brangesnės. Šios medžiagos ne tik sukuria geresnį estetinį įspūdį, bet ir ilgiau tarnauja, mažiau linkusios į pažeidimus ar gedimus.

Antra, meistriškumas ir darbo kokybė lemia didesnes kainas. Kvalifikuoti ir patyrę meistrai gali pareikalauti didesnio užmokesčio už savo darbą, o tai atsispindi komplekto kainoje. Rankų darbas, detalių paruošimas ir kruopštus montavimo procesas gali padidinti komplekto kainą, tačiau taip pat garantuoja aukštesnį kokybės lygį ir ilgalaikį patikimumą.

Trečia, naujoviškos dizaino savybės taip pat gali padidinti komplekto kainą. Unikalūs arba išskirtiniai dizainai, įdomios funkcionalios ypatybės arba modernios technologijos gali reikalauti didesnių investicijų į dizaino kūrimą ir gamybą, kas gali atsispindėti komplekto kainoje.

mažos virtuves baldu kaina

Kaip susidaryti virtuvinio biudžeto planą?

Sudaryti efektyvų virtuvinio biudžeto planą gali padėti optimalus lėšų paskirstymas. Štai keletas rekomendacijų, kaip tai padaryti:

  • Pirmas žingsnis yra apibrėžti, kiek pinigų esate pasiruošę investuoti į naują virtuvę. Tai padės jums nustatyti biudžeto ribas kiekvienai sričiai, pavyzdžiui, baldams, prietaisams, įrengimui ir montavimui.
  • Išsiaiškinkite, kiek kainuoja įvairūs virtuvės elementai, kurie bus įtraukti į jūsų naują virtuvę. Išsiaiškinkite skirtingų prekių kainas, skirtingų gamintojų ir prekės ženklų pasirinkimus, kad galėtumėte palyginti ir pasirinkti jums priimtiniausius.
  • Palikite tam tikrą lėšų rezervą nenumatytoms išlaidoms. Pavyzdžiui, papildomai remonto darbų atlikimo trukmei arba papildomiems ir reikalingiems priedams.
  • Po to, kai biudžetas yra suformuotas ir pradedami darbai, svarbu sekti išlaidas ir atnaujinti biudžetą, jei iškyla papildomų išlaidų ar kainų pokyčių.
  • Atkreipkite dėmesį į produkto gyvavimo ciklą ir energijos sunaudojimą. Nors pirmosios išlaidos gali būti didesnės, ilguoju laikotarpiu galite ir sutaupyti!

Sudarę virtuvinio biudžeto planą ir remdamiesi šiomis rekomendacijomis, galėsite planuoti savo naują virtuvę efektyviai ir kontroliuoti išlaidas.

Modernių virtuvės baldų kaina

Modernių virtuvės baldų kaina gali labai skirtis priklausomai nuo įvairių veiksnių, įskaitant dizainą, medžiagas, gamintoją ir prekės ženklą. Įdomu tai, jog šiuolaikinių virtuvės baldų dizainas yra labai platus ir įvairus, todėl kainos gali svyruoti nuo prieinamų kiekvienam iki labai didelių. Vyrauja tendencija, kad modernių baldų kainos gali būti šiek tiek didesnės nei tradicinių ar klasikinių baldų. Tai yra dėl to, kad šiuolaikiniuose balduose dažnai yra integruotos naujausios technologijos, aukštos kokybės medžiagos ir inovatyvūs dizaino sprendimai. Be to, daugelis modernių baldų yra kuriami skiriant ypatingą dėmesį į detalių kokybę ir aukščiausio lygio meistriškumą - tai taip pat gali pabranginti šiuos baldus. Modernūs virtuvės baldai, atsižvelgiant į Lietuvos rinką, gali kainuoti nuo 500 iki 3000 eurų ir daugiau.

Klasikinių virtuvės baldų kaina

Klasikinių virtuvės baldų kaina taip pat gali labai skirtis priklausomai nuo įvairių veiksnių, tačiau yra tam tikros tendencijos, kurias galima pastebėti. Pirmiausia, klasikiniai virtuvės baldai dažniausiai pasižymi paprastesniu dizainu ir tradicinėmis formomis, kurios dažnai yra pigesnės nei modernūs arba išskirtiniai dizainai. Dėl to, klasikinių baldų kainos dažnai būna mažesnės nei modernių baldų kainos. Tačiau, svarbu atkreipti dėmesį, jog klasikinių baldų kaina gali kilti, jeigu jų gamyboje yra naudojamos aukštos kokybės medžiagos. Klasikinių virtuvės baldų kaina priklauso ir nuo ypatingų detalių, graviravimo ar išskirtinės apdailos elementų. Taip pat, gamintojas ir prekės ženklas gali turėti įtakos klasikinių baldų kainai, ypač jeigu jie yra žinomi dėl savo aukštos produktų kokybės. Aptariant klasikinių virtuvės baldų kainą galima teigti, jog Lietuvoje šie baldai kainuoja nuo 400 iki 1500 eurų.

Taigi, svarbu nepamiršti, jog aukščiausios kokybės medžiagos, meistriškumas ir inovatyvus dizainas padeda sukurti prabangesnį ir funkcionalesnį virtuvės komplektą. Visgi, tai gali lemti ir kur kas išaugusią virtuvės komplekto kainą. Tačiau, tai gali būti dėmesio verta investicija, siekiant ilgalaikio naudojimo, estetinės vertės ir patogumo virtuvėje.

modernus virtuves baldai kaina

Dienos pasiūlymas

Valgomojo stalas Amazon

€369

Dienos pasiūlymas

Valgomojo stalas Brollo II

€199

Dienos pasiūlymas

Valgomojo stalas Lily

€549

Dienos pasiūlymas

Fotelis King

€269

Dienos pasiūlymas

Komoda Terina Lux

€219

Dienos pasiūlymas

Valgomojo stalas Amazon

€369

Dienos pasiūlymas

Valgomojo stalas Brollo II

€199

Dienos pasiūlymas

Valgomojo stalas Lily

€549

Dienos pasiūlymas

Fotelis King

€269

Dienos pasiūlymas

Komoda Terina Lux

€219