Kiek kainuoja pervilkti sofą?

Sofos pervilkimas yra puiki galimybė senam baldui suteikti naują gyvenima, o jo kaina gali svyruoti nuo 100 iki 600 eurų, priklausomai nuo medžiagos, darbo sudėtingumo ir kitų faktorių. Sofos pervilkimas yra populiarus būdas atnaujinti seną baldą, o tai, kiek kainuoja pervilkti sofą gali priklausyti nuo pasirinkto audinio kokybės, meistrų darbo įkainių ir pačios sofos dydžio.

Nuo ko priklauso sofos pervilkimo kaina?

Sofos pervilkimo kaina priklauso nuo kelių pagrindinių kriterijų. Pirmiausia, didelės ir sudėtingos formos kampinės sofos lovos reikalauja daugiau audinio ir darbo, todėl jų pervilkimas yra brangesnis. Mažesni baldai, kaip foteliai ar dvivietės sofos, kainuoja mažiau nei kampinės ar didelės sofos-lovos. Taip pat svarbi yra sofos būklė – jeigu reikia taisyti rėmą ar keisti paminkštinimus, kaina gali žymiai išaugti.

Audinio pasirinkimas taip pat vaidina svarbų vaidmenį. Pigiausi audiniai gali kainuoti nuo 10 iki 20 eurų už metrą, tačiau aukštos kokybės ar specialūs audiniai gali kainuoti ir iki 100 eurų už metrą. Natūrali oda yra dar brangesnė – jos kaina gali siekti nuo 50 iki 200 eurų už metrą.

Baldininkų valandiniai įkainiai skiriasi priklausomai nuo jų patirties ir darbo sudėtingumo. Paprastesnių dizainų sofos pervilkimas reikalauja mažiau laiko ir pastangų, todėl yra pigesnis. Sudėtingesni dizainai su tokiomis detalėmis, kaip sagutės ar dekoratyviniai siūlai, gali padidinti darbo sąnaudas.

Papildomos paslaugos, tokios kaip pagalvėlių užvalkalų pervilkimas ar transportavimo išlaidos, taip pat prisideda prie bendros kainos. Jei meistras turi atvykti pasiimti ir pristatyti sofą, gali būti taikomas papildomas mokestis už transportavimą. Visų šių veiksnių kombinacija lemia galutinę sofos pervilkimo kainą.

Kiek kainuoja pervilkti sofą

Kokia vidutinė sofos pervilkimo kaina?

Sofos pervilkimo kaina gali skirtis priklausomai nuo sofos dydžio, medžiagos, ir papildomų darbų. Žemiau pateikiama lentelė su vidutinėmis kainomis įvairių tipų sofų pervilkimui:

Sofos tipas

Vidutinė kaina (EUR)

Komentarai

Maža sofa

100 - 300

Paprastai tai foteliai arba dvi vietos sofos. Kaina priklauso nuo medžiagos ir būklės.

Vidutinė sofa

300 - 500

Trijų vietų sofos, dažnai reikalauja daugiau audinio ir darbo.

Didelė sofa

500 - 800

Kampinės sofos ar sofos-lovos, kuriose gali būti sudėtingų detalių ir daugiau darbo.

Papildomi veiksniai, lemiantys kainą:

  • Medžiagos pasirinkimas: pigūs audiniai (10-20 EUR už metrą) arba aukštos kokybės audiniai (iki 100 EUR už metrą) gali žymiai pakeisti kainą.
  • Darbo sudėtingumas: paprasti dizainai reikalauja mažiau darbo, tuo tarpu sudėtingi dizainai (su sagutėmis, dekoratyviniais siūlais) gali padidinti kainą.
  • Papildomos paslaugos: pagalvėlių užvalkalų pervilkimas ar transportavimo išlaidos taip pat gali prisidėti prie bendros kainos.

Šios kainos yra orientacinės ir gali skirtis priklausomai nuo konkretaus projekto, regiono ir baldininko įkainių.

senos sofos pervilkimas

Kaip žinoti: kada užtenka pervilkti sofą, o kada jau pirkti naują?

Sprendimas, ar verta pervilkti sofą, ar geriau pirkti naują, priklauso nuo kelių svarbių kriterijų. Žemiau pateikiami kriterijai padės jums priimti teisingą sprendimą.

Kada verta pervilkti sofą:

  • Jei sofos rėmas yra tvirtas ir geros būklės, pervilkimas gali būti geras pasirinkimas. Kietmedžio rėmai dažnai tarnauja ilgiau ir gali būti verta investuoti į naują apmušalą.
  • Jei sofa turi didelę sentimentinę vertę arba yra šeimos relikvija, pervilkimas gali padėti išlaikyti šią vertę.
  • Jei mėgstate savo sofos dizainą ir dydį, bet audinys yra susidėvėjęs ar pasenęs, pervilkimas gali atnaujinti baldą be didelių investicijų.
  • Pervilkimas dažnai yra pigesnis nei naujos sofos pirkimas, ypač jei pasirenkate vidutinės kainos audinį.

Kada verta pirkti naują sofą:

  • Jei sofos rėmas ar spyruoklės yra pažeisti ir remontas kainuotų daugiau nei nauja sofa, geriau investuoti į naują baldą.
  • Jei sofa tapo nepatogi, net po paminkštinimo keitimo, nauja sofa gali būti geresnis pasirinkimas.
  • Jei norite visiškai pakeisti kambario stilių, nauja sofa gali geriau atitikti jūsų naują interjero viziją.
  • Kartais pervilkimo kaina gali būti artima naujos sofos kainai. Tokiu atveju verta palyginti kainas ir apsvarstyti, ar investicija į naują sofą būtų praktiškesnė.

Jei nuspręsite, kad naujos sofos įsigijimas yra geresnis pasirinkimas, galite rasti įvairių stilių ir dydžių sofų mūsų asortimente. Mes siūlome platų miegamųjų sofų lovų asortimentą, kuris gali puikiai tikti jūsų namams.

sofos audinio keitimas

Dienos pasiūlymas

Sofa-lova Crit

€929

€799

Dienos pasiūlymas

Sofa-lova Juno

€599

€499

Dienos pasiūlymas

Sofa-lova Lorena

€399

Dienos pasiūlymas

Sofa-lova Crit

€929

€799

Dienos pasiūlymas

Sofa-lova Juno

€599

€499

Dienos pasiūlymas

Sofa-lova Lorena

€399